voeding

‘Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.’

Hippocrates

Hippocrates wist het 2300 jaar geleden al, haal de kennis en voeding uit de Natuur, en voeding is vandaag de dag nog steeds actueel. Er is steeds meer kennis beschikbaar om het zelf herstellend vermogen aan te zetten.

Wat we eten en drinken heeft invloed op onze gezondheid. De voeding die we kiezen hangt samen met de emotionele en mentale balans. Als we gezonder zijn kunnen we gezondere keuzes maken. Maar voeding is pas en meet werk. Wat voor de één een gezonde keuze is, kan voor de ander juist averechts werken.

Om er achter te komen wat voor jou goed werkt, welke producten je beter kunt laten staan en welke je juist beter tot je kunt nemen, neem ik een voedingsanamnese af. Na het analyseren verwerk ik de gegevens in een persoonlijk behandelplan. Zo leer je wat wel of niet goed voor je is, en vergroot je je kennis over voeding, het functioneren van het lichaam en inzichten in jezelf. Deze kennis en kunde is goed toe te passen bij hormonale disbalans, vermoeidheid, diabetes, en pijnklachten.