Therapeutische massage

Ik geloof erin dat massage je terug brengt naar de essentie, van het voelen, ervaren en beleven. Een therapeutische massage is uitermate geschikt bij pijn en stress klachten zoals nek, schouder en rugklachten, hoofdpijn en pijnlijke spieren. En het is tevens erg heilzaam bij slapeloosheid, onrust, burn-out en andere onverklaarbare klachten.

Een ontspanningsmassage helpt je om uit je hoofd te komen en weer in verbinding te komen met je lichaam. Je leert om je lichaam weer te voelen, en kunt hierdoor makkelijker ontspannen.

Bij een ontspanningsmassage Plus kijk ik tevens naar houding, bewegingspatronen en ademhaling. Dit komt omdat een lichaamsdeel een niet op zichzelf staan onderdeel is, maar behoort tot het geheel. Door het hele lichaam te behandelen krijgt de lokale klacht ruimte om te helen.

Shantala is een massage vorm die zijn oorsprong heeft vanuit India. In Nederland is het verder ontwikkeld als een zachte en effectieve methode als pijnverzachting, ontspanning en lichaamsbewustwording. De methode is zowel bij baby’s als bij volwassenen toe te passen, en het kan over de kleren of op de huid gegeven worden. Shantala Speciale Zorg is zeer goed inzetbaar bij mensen met een ernstige meervoudige beperking, hechtingstoornis, dementie, palliatieve zorg, ADHD, en chronische stress. En behandeling kan bij mij in de praktijk, maar ik kan ook thuis of op locatie komen.

Door de massage kreeg ik veel meer rust en slaap ik ’s nachts ook beter. – Sandra –