Wie ben ik

Praktijk PuurMel is sinds 2020 gevestigd in Peelo, Assen. De praktijk wordt geleid door Melanie de Groot.

Even voorstellen: mijn naam is Melanie de Groot. Ik droom van een wereld waarin we de kracht van de Natuur kunnen ervaren, beleven en omarmen. De Natuur geeft mij de inspiratie om me elke dag open te stellen voor wat er komen gaat. Ik ben graag in verbinding met mijn omgeving, mijn familie, vrienden, met natuurlijk mijzelf en met de Natuur.

In 2015 was ik die verbinding kwijt en leefde ik vanuit het perspectief dat ik van alles ‘moet’ doen. Hierdoor was ik bijna overspannen. Door veel te gaan wandelen ben ik gefascineerd geraakt door de Natuur. Zo kwam ik er achter dat bepaalde planten eetbaar zijn, hier wilde ik meer van weten. Ik heb diverse cursussen en workshops gevolgd. En nadat ik er achter kwam dat kruiden een genezende werking hebben, was mijn interesse helemaal gewekt. Ik ben een opleiding gaan doen aan de HvNA. Dit is een 5-jarige opleiding als Natuurgeneeskundig therapeut (afgerond in 2021). Hier komt het voor mij weer samen; Ik maak meer verbinding met mezelf, met anderen en met de Natuur.

En dit is wat ik mensen mee wil geven in de praktijk. Maak verbinding met jezelf, wat zijn je dromen en wensen, en ga hier voor. Mensen komen bij mij met een klacht. Samen met jou kijk ik naar hoe deze is ontstaan. Je krijgt een persoonlijk behandelplan passend bij jouw wensen, zodat je vanuit je eigen kracht kunt werken aan positieve gezondheid en ontwikkeling.

Ik ben met veel plezier sinds 2004 werkzaam in de gehandicaptenzorg. Ik merk dat ik zoveel leer en ontvang in het contact en met de uitwisseling met mensen met een ernstig meervoudige beperking, dat ik me steeds blijf inzetten naar een speurtocht in hoe het contact open, intenser en dieper kan worden. Door de zachtheid van bv. zorgmassage en van Shantala Massage Speciale Zorg (opleiding afgerond in 2022) aan te bieden, zie ik ontspanning ontstaan en is er meer ruimte voor contact.

spreekkamer
behandelkamer

Sinds 2023 ben ik gestart aan de 3- jarige HBO opleiding van Total health als VoetreflexPlus Therapeut.