Fytotherapie

Fytotherapie betekent letterlijk plantengeneeskunde of kruidengeneeskunde. De Natuur brengt ons wat we nodig hebben.

Misschien heb je er zelf al eens gebruik van gemaakt door een ui naast je bed te leggen bij verkoudheid. Of neem je een kopje kamille thee als je slecht in slaap kunt komen. Of gebruik je bij verstopping een lijnzaadpapje.

Dit zijn voorbeelden van hoe planten bijdragen aan het bevorderen van je gezondheid. De kennis van planten en kruiden is al eeuwen oud, en nog steeds goed toepasbaar.

munt thee

Bij chronische klachten zoals reuma, vermoeidheid, fibromyalgie, of pijn ga ik op zoek naar het mengsel van kruiden die jou gaan helpen. Meestal geef ik je een recept voor een thee of tinctuur (tinctuur is een oplossing van kruiden in alcohol) die je een paar weken gaat gebruiken. Het voordeel van kruidengeneeskunde is dat het natuurlijke stoffen bevat. De middelen die voor fytotherapie worden toegepast zijn niet chemisch en niet synthetisch bewerkt. Hierdoor heb je (meestal) geen last van bijwerkingen.

De druppels van de tinctuur werkte erg goed bij mijn hooikoorts – Daan –

De Saliethee hielp erg goed bij mijn keelpijn. En ik vond hem niet eens zo vies. – Gert –

Ik had erg last van pijn in de gewrichten van mijn vingers, met name in de winter en bij koud weer. Dankzij de kruidenthee ben ik hier nu van af. – Folkert –